OSEBNA RAST

Bodi kot laser, če želiš uspeti

Pretekli teden sem imel »čistko«, vendar ne po omarah, temveč bi lahko rekel internetno čistko. Nekaj o tem, kar se tiče različnih spletnih servisov od katerih sem se odjavil sem že pisal tukaj.

Spoznal sem, da je potrebno stvari poenostaviti in se osredotočiti na tiste, ki so ti najbolj pomembne in ki te najbolj razveseljujejo, radostijo in navdušujejo. Ali z drugimi besedami – dobrodošlo je, da svojo pozornost in energijo osredotočiš in da ni tako razpršena.

Ta internetna čistka je zajemala to, da sem ukinil štiri svoje spletne strani, ki so bile malo obiskane ali pa sem na njih bolj redko objavljal. Projekti, ki nekako »visijo v zraku« in niso dokončani ter jim ne posvečaš pozornosti ti zavestno ali podzavestno jemljejo energijo.

»Manj je več« velja tudi na področju internetu, poleg tega pa se je tudi rangiranje na Googlu od leta 2012 precej spremenilo, a to je že druga zgodba o kateri kdaj drugič kaj več napišem.

Richard Koch je pred leti napisal knjigo Živeti po načelu 80/20. Kaj to pomeni? Zadeva je čisto preprosta za razumevanje in sicer ti 20% tvojih spletnih strani prinaša 80% prihodkov oz. še malo drugače 20% tvojih izdelkov (storitev) ti prinaša 80% prihodka. Torej se lahko preostalih 80% spletnih stran, izdelkov ali storitev znebiš in se osredotočiš na ostalih 20%, kar bo sčasoma pomenilo, da bodo tudi tvoji prihodki višji.

Ob tem se spomnil na laser in kako deluje. Kot veš ima laser snop žarkov skoncentriran na eno samo točko in ta zgoščen snop svetlobe lahko reže tudi najbolj trdne kovine in materiale. A to laser zmore le zato, ker je osredotočen na eno samo točko, ker njegova svetloba ni razpršena.

Slednje načelo lahko vsak uporabi tudi v svojem življenju in se po premisleku odloči na kaj se bo osredotočil, kam bo usmerjal svoje misli, pozornost, energijo, čustva. Poenostavitev življenja pogosto privede do tega, da imamo zase več energije in da postanemo bolj ustvarjalni.

Torej … vprašaj se katerih 20% projektov ti prinaša 80% prihodkov. Čeprav veliko podjetnikov strmi k temu, da bi imelo čim več različnih izdelkov ali storitev, temeljita analiza pogosto pokaže, da jih je 80% odveč. Čeprav se na prvo žogo zdi skregano z logiko ti načelo »manj je več« v kombinaciji z načelom »80/20« lahko korenito spremeni zasebno in poslovno življenje. V pozitivno smer seveda. 🙂

Pridruži se debati ...

Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Koristi seksa
Koristi seksa
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
kaj-je-tvoj-izgovor
Kakšen pa je tvoj izgovor?
Največji motivator
Največji motivator je …
Bodi kot laser
Bodi kot laser, če želiš uspeti
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
Ali je to res?
Ali je to res?
Koristi seksa
Koristi seksa
Kateri vitamin D3 izbrati?
Kateri vitamin D izbrati?
clanki-o-hooponoponu
Članki o Ho’oponoponu
Kaj je to intoniranje?
Kaj je to intoniranje?
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
pot-miru
Brezjanska pot miru
Novo leto 2018
Skok v nov čas
Kaj rabimo za preživetje?
Kaj dejansko rabimo za preživetje in srečo?

Brezplačni e-mesečnik
KORAKI DO USPEHA

Ob prijavi na e-mesečnik dobiš za DARILO E-tečaj 101 KORAK DO USPEHA
in več navdihujočih brezplačnih e-knjig!

Hvala! Uspešno ste se prijavili na e-mesečnik. Svojo prijavo morate še potrditi s klikom na povezavo v e-mailu, ki ga boste dobili čez nekaj trenutkov.

Napaka. Prosimo preverite vsa polja.