ŽIVLJENJSKI SLOG

Če kaj zablokira …

… je čas, da se resetira. 😉

Ena zanimiva prigoda z mojim mobilnim telefonom, ki se je zgodila pred nekaj dnevi, mi je dala misliti. Kar nekaj tednov sem že opažal, da mi telefon nekam počasi »melje«, še posebej takrat, ko sem zapiral kakšen program.

Ker je bilo to kar moteče in je bilo potrebno precej časa čakati, da se programi zaprejo sem se odločil, da poiščem rešitev na internetu. Našel sem zanimiv članek v katerem je bilo podrobno opisano kaj vse lahko narediš, če ti začne tvoj pametni telefon delati počasi. Ena rešitev je bila tako preprosta, da skoraj nisem verjel, da bi lahko delovala. Avtor članka je priporočil, da naj telefon ugasnem in znova prižgem.

In ravno slednje rešitev je bila tista, ki je bila prava. Preprosti restart telefona je povzročil, da mi je slednji spet začel delovati hitro, tako kot se od njega pričakuje.

To mi je dalo misliti, kako je pomembno, da znamo različna področja v svojem življenju ponovno »zagnati« oz. »resetirati«, jih očistiti in prečistiti. Spet drugič pa se znati odmakniti od celotne situacije in biti zgolj opazovalec.

Če imamo na pametnem telefonu preveč aplikacij se delovanje le-tega precej upočasni in tudi baterija se hitro sprazni. Enako velja tudi za nas, ljudi. Če imamo vklopljenih preveč »neuporabnih podzavestnih« programov, ki nas omejujejo na poti življenja, nam jemljejo energijo in nas »vlečejo k tlom«.

Kot najbrž veš, sem se pred dnevi odločil, da se znebim določenih odvečnih stvari in da prečistim svoje knjižne police, kar si si lahko tudi prebral-a v objavah na blogu. To čiščenje je podobno čiščenju »delovnega spomina«, ko ponovno zaženemo telefon ali računalnik.

Preveč »procesov« upočasni delovanje tehničnih aparatov, podobno kot preveč »krame« upočasni naše gibanje skozi življenje ter dotok nove in sveže energije.

Za zaključek zapisa pa še kratek razmislek zate, bralec oz. bralka bloga. Vprašaj se: Kako bi lahko tudi jaz začel-a uporabljati načelo “manj je več” v svojem vsakodnevnem življenju?

Pridruži se debati ...

Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Koristi seksa
Koristi seksa
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
kaj-je-tvoj-izgovor
Kakšen pa je tvoj izgovor?
Največji motivator
Največji motivator je …
Bodi kot laser
Bodi kot laser, če želiš uspeti
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
Ali je to res?
Ali je to res?
Koristi seksa
Koristi seksa
Kateri vitamin D3 izbrati?
Kateri vitamin D izbrati?
clanki-o-hooponoponu
Članki o Ho’oponoponu
Kaj je to intoniranje?
Kaj je to intoniranje?
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
pot-miru
Brezjanska pot miru
Novo leto 2018
Skok v nov čas
Kaj rabimo za preživetje?
Kaj dejansko rabimo za preživetje in srečo?

Brezplačni e-mesečnik
KORAKI DO USPEHA

Ob prijavi na e-mesečnik dobiš za DARILO E-tečaj 101 KORAK DO USPEHA
in več navdihujočih brezplačnih e-knjig!

Hvala! Uspešno ste se prijavili na e-mesečnik. Svojo prijavo morate še potrditi s klikom na povezavo v e-mailu, ki ga boste dobili čez nekaj trenutkov.

Napaka. Prosimo preverite vsa polja.