MEDOSEBNI ODNOSI

Kako biti srečen na valentinovo, če si samski?

Jutri je valentinovo in že sedaj je vse nekako v znaku zaljubljencev, srčkov, dvojine … in nekateri ljudje ob tem prazniku, še posebej, če so samski in niso v partnerski zvezi ali pa če so v zvezi, ki jih ne osrečuje, kar občutijo žalost in depresijo.

Na nek način je to razumljivo, saj družba, oglaševalci, mediji … neprestano bombardirajo ljudi s takšnimi ali drugačnimi sporočili v »dvojini«. Težko je uiti takšnim sporočilom in včasih moraš imeti res trdo kožo, da ti ta sporočilo ne sežejo preveč do srca in te energijsko ne izčrpajo.

Ljudje smo družabna bitja, hočeš – nočeš smo, pa če priznamo ali ne, ustvarjeni za dvojino. V dvoje je nekako vse lepše, celo deževno vreme postane sončno in v nas se naseli en prijeten občutek topline, ko vemo, da bomo z nam drago osebo preživeli dan, popoldne ali večer.

Romantična večerja, plesna zabava, sprehod v dvoje, drsanje pod zvezdami, opazovanje sončnega zahoda, zaljubljeni pogledi proti zvezdam … in še in še bi lahko našteval romantičnih trenutkov v dvoje.

A kaj če si samska oz. samski? Kaj v tem primeru? Kako »uiti« malodušju? Sicer družina (brat, sestra, starši) in prijatelji nekako »zapolnijo« to praznino dvojine, a vseeno – biti v romantični zvezi je čisto nekaj drugega. Se strinjaš?

Pred dnevi sem v nekem članku prebral, da nas temna čokolada naredi srečne. 🙂 Opa … Torej, sedaj imamo naravno »kemično« sredstvo, ki nas bo spravilo v počutje, podobnemu takrat, ko smo zaljubljeni. 😉

Zakaj pa nas temna čokolada (vsaka čokolada, ki vsebuje vsaj 70 % kakava) naredi srečne?

Znanstveniki pravijo da zato, ker vsebuje aminokislino triptofan, ki jo uporabljajo možgani za produkcijo serotonina. Slednji pa je nevrotransmiter, ki povzroča občutek sreče. A to še ni vse …

Temna čokolada vsebuje tudi visoko vsebnost kvalitetnih vlaknin, uživanje temne čokolade pa je odlično za naše možgane. Tako npr. 100 gramska temna čokolada z visoko vsebnostjo kakava (70 – 85%) vsebuje 11 g topnih vlaknin, ki so odlične za naša prebavila, hkrati pa, ko pojemo takšno čokolado, občutimo, da smo dlje časa siti.

Če se boš odločil-a za »srečno« terapijo za valentinovo s temno čokolado, potem vsekakor izberi katero izmed bio čokolad. Slednje so slajene s surovim trsnim sladkorjem, s sladkorjem iz kokosovih cvetov ali pa s sladilom iz stevie.

P.S. Mimogrede, temna čokolada ima še eno dobro lastnost – znižuje raven stresnih hormonov, zato, ko si pod stresom, si privošči košček temne čokolade in bolj boš sproščen-a.

Pridruži se debati ...

Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Koristi seksa
Koristi seksa
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
kaj-je-tvoj-izgovor
Kakšen pa je tvoj izgovor?
Največji motivator
Največji motivator je …
Bodi kot laser
Bodi kot laser, če želiš uspeti
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
Ali je to res?
Ali je to res?
Koristi seksa
Koristi seksa
Kateri vitamin D3 izbrati?
Kateri vitamin D izbrati?
clanki-o-hooponoponu
Članki o Ho’oponoponu
Kaj je to intoniranje?
Kaj je to intoniranje?
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
pot-miru
Brezjanska pot miru
Novo leto 2018
Skok v nov čas
Kaj rabimo za preživetje?
Kaj dejansko rabimo za preživetje in srečo?

Brezplačni e-mesečnik
KORAKI DO USPEHA

Ob prijavi na e-mesečnik dobiš za DARILO E-tečaj 101 KORAK DO USPEHA
in več navdihujočih brezplačnih e-knjig!

Hvala! Uspešno ste se prijavili na e-mesečnik. Svojo prijavo morate še potrditi s klikom na povezavo v e-mailu, ki ga boste dobili čez nekaj trenutkov.

Napaka. Prosimo preverite vsa polja.