OSEBNA RAST

Kako mi Vesolje odgovarja skozi štiriperesno deteljico

Imam zanimivo zgodbo, ki jo želim podeliti tudi s teboj, draga bralka, dragi bralec bloga. Vse se je začelo že pred mnogimi leti, ko sem imel sprejemni izpit na Srednji ekonomski šoli.

Takrat sem želel dobiti od Vesolja en odgovor, da bo vse OK, da bom sprejemni izpit uspešno opravil. Na dan izpita sem na travniku »naključno« našel štiriperesno deteljico. Morda se ti bo to zdelo malo za lase privlečeno, toda zgodba se je ponovila čez štiri leta, ko sem imel sprejemni izpit na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

Tudi takrat sem na dan sprejemnega izpita dobil štiriperesno deteljico. A zgodba se tu še ne konča … vedno, ko sem bil na kakšni življenjski prelomnici ali pred kakšnim izzivom, dvomom ali vprašanjem, štiriperesna deteljica mi je pokazala odgovor.

Danes sem bil na sprehodu in med sprehodom sem Vesolju postavil eno vprašanje. In nato dejal – naj najdem štiriperesno deteljico, če je odgovor DA. Čez dobrih 100 ali 150 metrov naključno pogledam na travnik in tam je bila – štiriperesna deteljica, katero sem našel prvič letos.

To se mi je že prevečkrat zgodilo, da bi lahko rekel, da je to zgolj naključje. Nekako mi Vesolje sporoča preko štiriperesnih deteljic določene odgovore, ki pridejo ravno ob pravem času. In še nekaj je zanimivo. Ko štiriperesno deteljico zavestno iščem, takrat je praviloma ne najdem.

Nekaj zanimivih najdb štiriperesne deteljice. Ko sem se na travniku igral z žogo, sem se sklonil k žogi, da jo poberem in tam je bila – štiriperesna deteljica. Spet drugič sem igral badminton in ko se sklonim, da poberem badminton žogico – ugledam štiriperesno deteljico. Ali pa ko sem sedel na travniku na odeji in pogledam tja, kamor sem na travo položil roko – puf, tam je bila. 🙂

Sreča te lahko obišče na najbolj nenavadne načine, ponavadi takrat, ko imaš svoj fokus usmerjen kam drugam. Pravijo, da ko iščeš, najdeš, a velja tudi obratno, ko ne iščeš, najdeš. 😉 Le kdo bi razumel skrivnostno Vesolje …

3 komentarji

  1. Andrea 6. junij, 2016
    • Robert Goreta 6. junij, 2016
  2. Vida 3. julij, 2016

Pridruži se debati ...

Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Koristi seksa
Koristi seksa
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
kaj-je-tvoj-izgovor
Kakšen pa je tvoj izgovor?
Največji motivator
Največji motivator je …
Bodi kot laser
Bodi kot laser, če želiš uspeti
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
Ali je to res?
Ali je to res?
Koristi seksa
Koristi seksa
Kateri vitamin D3 izbrati?
Kateri vitamin D izbrati?
clanki-o-hooponoponu
Članki o Ho’oponoponu
Kaj je to intoniranje?
Kaj je to intoniranje?
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
pot-miru
Brezjanska pot miru
Novo leto 2018
Skok v nov čas
Kaj rabimo za preživetje?
Kaj dejansko rabimo za preživetje in srečo?

Brezplačni e-mesečnik
KORAKI DO USPEHA

Ob prijavi na e-mesečnik dobiš za DARILO E-tečaj 101 KORAK DO USPEHA
in več navdihujočih brezplačnih e-knjig!

Hvala! Uspešno ste se prijavili na e-mesečnik. Svojo prijavo morate še potrditi s klikom na povezavo v e-mailu, ki ga boste dobili čez nekaj trenutkov.

Napaka. Prosimo preverite vsa polja.