MEDOSEBNI ODNOSI

Kako poenostaviti življenje in odnose?

Že cel dan sem pod vtisom delavnice, ki sem se je včeraj udeležil v Centru EKO365 in je imela naslov Bogato življenje minimalista, ki sta jo vodila dva moja soimenjaka Robert Lisac in Robi Špiler.

Če ne veš kaj je to minimalizem, potem si preberi tale moj zapis na blogu, ki je bil objavljen že pred več kot dvema letoma. Omare sem letos enkrat že prečistil, a jih bo očitno potrebno še enkrat, saj imam še vedno kar nekaj odvečnih stvari, ki le zasedajo prostor v omarah in jih nisem že lep čas nosil (obleke in čevlji) ali prebral (knjige). Mogoče v prihodnjih dneh sledi še eno poročilo na to vedno zanimivo temo. 🙂

Ko pišem tale zapis na blogu imam pred seboj Mercatorjev letak ali bolje rečeno brošuro z naslovom Za igrive praznike. Namreč, le-ta reklamni material ima kar 40 strani s predlogi kaj kupiti vašemu otroku ob bližajočih se praznikih.

Ker sem še vedno pod vtisom minimalistične delavnice, severa razmišljam o tem ali naši otroci res potrebujejo vso to »kramo«, da občutijo ljubezen od staršev?

V tej barviti reklamni brošuri žal ni navedenega nobenega nasveta o tem kako se igrati s svojim otrokom, kako mu pozorno prisluhniti, kako biti z njim ves čas pris(o)ten ter kako pomembno je, da mu nameniš kakšen nasmeh, prijazno besedo ali topel objem. A vse to so nematerialne stvari, katerih se ne da prodati in jih ni moč kupiti v supermarketu.

Prepričan sem, da so minimalisti bolj pozorni do svojih otrok, da več časa preživijo z njimi in da so lahko bolj igrivi in pristni, ko se z njim igrajo, kot pa starši, ki svoje otroke namesto z ljubeznijo in toplino, zasipajo z raznoterimi darili. O tem je na delavnici tudi Robert Lisac čudovito podal svoje izkušnje, kako zaradi drugačnega življenjskega sloga lahko preživi ne samo več časa z otroki, temveč tudi bolj pristno, radostno in iskreno.

Igrača se sčasoma lahko pokvari ali pa otroku ni več zanimiva, seveda jo lahko tudi preraste in preprosto ni več »prava« zanj. Vse materialne stvari so minljive, le tisto, kar podarimo iz sebe, iz srca (toplina, ljubezen, objem, nasmeh …) to večno ostane zapisano v naših spominih.

Torej, ko boš ob prihajajočih praznikih kupoval darila za svoje najdražje imej v mislih, da je manj več in da je bližina sočloveka neprecenljiva, zato si podarimo več časa eden drugemu. 🙂

Pridruži se debati ...

Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Koristi seksa
Koristi seksa
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
kaj-je-tvoj-izgovor
Kakšen pa je tvoj izgovor?
Največji motivator
Največji motivator je …
Bodi kot laser
Bodi kot laser, če želiš uspeti
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
Ali je to res?
Ali je to res?
Koristi seksa
Koristi seksa
Kateri vitamin D3 izbrati?
Kateri vitamin D izbrati?
clanki-o-hooponoponu
Članki o Ho’oponoponu
Kaj je to intoniranje?
Kaj je to intoniranje?
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
pot-miru
Brezjanska pot miru
Novo leto 2018
Skok v nov čas
Kaj rabimo za preživetje?
Kaj dejansko rabimo za preživetje in srečo?

Brezplačni e-mesečnik
KORAKI DO USPEHA

Ob prijavi na e-mesečnik dobiš za DARILO E-tečaj 101 KORAK DO USPEHA
in več navdihujočih brezplačnih e-knjig!

Hvala! Uspešno ste se prijavili na e-mesečnik. Svojo prijavo morate še potrditi s klikom na povezavo v e-mailu, ki ga boste dobili čez nekaj trenutkov.

Napaka. Prosimo preverite vsa polja.