OSEBNA RAST

Največji motivator je …

… še vedno strah.

To sem spoznal tudi pred leti, ko sem imel predavanje o moči misli in strahov. Slednje je bilo vedno izjemno dobro obiskano. Nato sem se odločil, da naslov spremenim in da namesto strahovom posvetim več pozornosti moči ljubezni. Vendar obisk se kljub precej podobni vsebini ni mogel primerjati s tem, ko je bil v naslovu omenjen strah.

Strah se še vedno najboljše prodaja. Tudi ko govorimo o zakonodaji. Ko je prejšnji mesec, če sem natančen, 25. maja 2018 napočil dan, ko je stopil v veljavo GDPR – že dobrih 14 dni prej je bilo moč začutiti panični strah pred zagroženimi visokimi kaznimi in seveda smo bili ljudje množično zbombardirani z različnimi e-poštnimi sporočili s prošnjami za potrditev soglasja. O tem sem pisal že tule in tule.

Več ali manj vsi, ki delujemo na področju osebnostne rasti, govorimo o pomenu ljubezni, sočutja, pozitivnih energij, radosti, hvaležnosti … a je strah še vedno tisti, ki ljudi najbolj spodbudi, da se odločijo za spremembo v življenju. Strah pred izgubo partnerja, strah pred izgubo službe, strah pred osamljenostjo, strah pred boleznijo, strah pred _____________ (sam-a izpolni).

Poznam skorajda čudežne primere, ko se je npr. partner-ica čez noč spremenila, ko je na drugi strani bil »zagrožen« odhod iz zveze. Strah pred tem, da bi določena oseba ostala sama, je bil tako močan, da jo je dobesedno »prisilil« v spremembo, ki se je zgodila čez noč. Sprememba v obnašanju, besedah, dotikih in objemih. Skratka, prejšnja »kronična nepozornost« je postala ljubeča pozornost do partnerja.

Strah lahko človeka povsem ohromi in povzroči, da se energijsko »sesuje« vase in da ni zmožen več trezno razmišljati. V takšnem primeru je dobro narediti korak ali dva nazaj, globoko zadihati in šele potem se odzvati z malo bolj trezno in manj razgreto glavo.

Tudi na področju prodaje se dogajajo »strahovne« manipulacije: »Le še dva dni do izteka te in te akcije.«, »Pohitite, samo še dve prosti mesti na delavnici!« Tako se lahko glasi zadeva v e-sporočilu, ki ga dobimo. V strahu, da ta popust ali delavnica ne bo več na voljo, se odločimo za nakup, čeprav se sprva nismo mislili. Izdelka (ali storitve) morda v tem trenutku sploh ne potrebujemo, a se nismo mogli upreti novemu nakupu, ker je bil tako »ugoden« in »ekskluziven«.

Kaj je namen tega zapisa na blogu? Preprosto – ko boš soočen z določeno situacijo v življenju se zavestno vprašaj: »Ali v tem trenutku delujem iz strahu ali iz ljubezni?«

Ko delujemo iz strahu pogosto ravnamo impulzivno, ko delujemo iz ljubezni pa se bolj posvetimo svojim notranjim občutkom in nekako vemo, da je prav, da smo se tako odločili, čeprav nismo »zgrabili« najnovejše ugodne “časovno omejene” ponudbe.

Pridruži se debati ...

Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Koristi seksa
Koristi seksa
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
kaj-je-tvoj-izgovor
Kakšen pa je tvoj izgovor?
Največji motivator
Največji motivator je …
Bodi kot laser
Bodi kot laser, če želiš uspeti
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
Ali je to res?
Ali je to res?
Koristi seksa
Koristi seksa
Kateri vitamin D3 izbrati?
Kateri vitamin D izbrati?
clanki-o-hooponoponu
Članki o Ho’oponoponu
Kaj je to intoniranje?
Kaj je to intoniranje?
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
pot-miru
Brezjanska pot miru
Novo leto 2018
Skok v nov čas
Kaj rabimo za preživetje?
Kaj dejansko rabimo za preživetje in srečo?

Brezplačni e-mesečnik
KORAKI DO USPEHA

Ob prijavi na e-mesečnik dobiš za DARILO E-tečaj 101 KORAK DO USPEHA
in več navdihujočih brezplačnih e-knjig!

Hvala! Uspešno ste se prijavili na e-mesečnik. Svojo prijavo morate še potrditi s klikom na povezavo v e-mailu, ki ga boste dobili čez nekaj trenutkov.

Napaka. Prosimo preverite vsa polja.