OSEBNA RAST

Ne delaj kompromisov

Včeraj sem v enem izmed Nevillovih predavanj prebral:

»Kdo ti je dejal, da potuješ v tretjem razredu (opomba – gre za potovanje z ladjo)? Ali sem kdaj videl na Barbadosu človeka, kot si ti, da bi potoval v tretjem razredu? Ti si na Barbadosu in tja si potoval v prvem razredu.«

Nevilla Goddarda je njegov prijatelj Abdulah naučil, kako pomembno je ostati zvest svoji ideji in ne delati kompromisov. Čeprav sam Neville ni čisto verjel, da je to mogoče, je njegov prijatelj Abdulah imel jasno vizijo – Potuješ v prvem razredu!

Kako pa je s teboj? Ali pogosto delaš kompromise? Ali se odločiš za drugo najboljšo možnost namesto za prvo? Ali imaš na voljo »rezervo«, če plan A propade ali pa nimaš »rezerv« in točno veš – to in pika?

Spominjam se, ko sem se vpisal v srednjo šolo, da sem takrat imel eno samo željo, kar se tiče srednje šole – Srednja ekonomska šola v Radovljici. Vse ostale rubrike sem pustil prazne. Ni bilo možnosti B, bila je samo možnost A. Vse ali pa nič!

Zgodba se je ponovila, ko sem izpolnjeval prijavni obrazec za fakulteto. Tudi tokrat sem izpolnil samo prvo možnost – Ekonomska fakulteta v Ljubljani, ni bilo alternative oz. možnosti B, če A pade v vodo.

Ko se oziram nazaj spoznavam, da sem dejansko nezavedno uporabljal Nevillov princip. Podobno je naredil tudi Cezar, ko je napadel Anglijo. Vse ladje je požgal in vojakom je ostala na voljo samo ena možnost – osvajati in zmagati. In uspelo jim je!

Torej, če si nekaj res želiš, če to res občutiš, če s to željo dobesedno »goriš« in živiš, kot da je to že resnica, je to tvoja resnica, ki je v procesu manifestacije. Ne zadovolji se z manj. Zaslužiš si več! Zaslužiš si najboljše od najboljšega in od te vizije oz. slike se ne premakni niti za ped in ne delaj kompromisov, ne glede na to kaj ti pravijo prijatelji, partner, sodelavci ali družina.

Pridruži se debati ...

Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Koristi seksa
Koristi seksa
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
kaj-je-tvoj-izgovor
Kakšen pa je tvoj izgovor?
Največji motivator
Največji motivator je …
Bodi kot laser
Bodi kot laser, če želiš uspeti
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
Ali je to res?
Ali je to res?
Koristi seksa
Koristi seksa
Kateri vitamin D3 izbrati?
Kateri vitamin D izbrati?
clanki-o-hooponoponu
Članki o Ho’oponoponu
Kaj je to intoniranje?
Kaj je to intoniranje?
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
pot-miru
Brezjanska pot miru
Novo leto 2018
Skok v nov čas
Kaj rabimo za preživetje?
Kaj dejansko rabimo za preživetje in srečo?

Brezplačni e-mesečnik
KORAKI DO USPEHA

Ob prijavi na e-mesečnik dobiš za DARILO E-tečaj 101 KORAK DO USPEHA
in več navdihujočih brezplačnih e-knjig!

Hvala! Uspešno ste se prijavili na e-mesečnik. Svojo prijavo morate še potrditi s klikom na povezavo v e-mailu, ki ga boste dobili čez nekaj trenutkov.

Napaka. Prosimo preverite vsa polja.