MEDOSEBNI ODNOSI

Neumnosti, s katerimi si ženske zapletajo življenje

Dr. Laura Schlessinger je dolgoletna voditeljica pogovorne oddaje na radiu. Pred leti je napisala knjigo 10 neumnosti, s katerimi si ženske zapletajo življenje. V knjigi so prepisi številnih radijskih pogovorov ob katerih lahko vsak najde nekaj zase, za svoje življenje ter razumevanje partnerskih odnosov.

Najbolj zanimive misli iz te knjige si lahko prebereš v nadaljevanju.

 • Ne onesrečujejo vas moški, temveč se onesrečujete same. Če niste srečne s svojim moškim, premislite in si izberite drugega!
 • Ženske raje tarnajo zaradi težav, kot da bi jih reševale. Moški pa težave raji rešujejo, kot da bi o njih nenehno govorili.
 • Marsikatera ženska pobesni, če pokaže njen partner popolnoma razumljive človeške slabosti, in mu v težkih časih obrne hrbet.
 • Moški so zato, da z nami delijo življenje, ne da so naše življenje.
 • Ženske so se sposobne na vse kriplje truditi, da bi našle pri svojem moškem vsaj eno dobro lastnost, ki bi ublažila njegove negativne poteze.
 • Ko torej premišljujete o svoji zvezi, iskreno povejte, ali vidite trdno zgradbo ali hišo iz kart?
 • Kako naj ženska pripravi moškega, da jo bo cenil in z njo spoštljivo ravnal? Nikoli se ne zadovoljite z manj ali dovolite manj. Če tega ne zmore, ga zapustite.
 • Veliko težje si je postaviti zelo pomembno vprašanje: »Ali želim takole preživeti preostanek življenja?« ko ste že do vratu zabredli.
 • Razočaranje je lahko velika priložnost za osebno rast in zdravljenje čustvenih bolečin iz otroštva – če ste pripravljeni prevzeti osebno odgovornost in vzdržati težave, ki jih prinesejo spremembe.
 • Odvisna ženska je jokava in se obeša na partnerja, medtem ko je odvisen moški vihrav in oblasten. Takšno vedenje je v resnici le druga plat iste medalje.
 • Pogosto si ženska izbere dvojnika svojega »ljubega očka«, ker bi bila nepopisno srečna, če bi se ljubi stari očka spremenil in postal resnično »ljub in skrben«. Da pa bi uresničila svoja pričakovanja teh sanj, poskuša dvojnika spremeniti ali pa le upa, da se bo spremenil.
 • Vse prepogosto je upanje le odloženo razočaranje.
 • Če je eden od staršev težak, čustveno zavrt, egocentričen, zasvojen ali kaj drugega, si poiščemo partnerja, ki je prav tako težak, in poskušamo ob tej osebi doseči dokončno potrditev, da smo vredni ljubezni – kot bi dobili novo priložnost.
 • Včasih ženska sovraži svojega moškega, čeprav ji daje vse, kar si želi – vendar ne v takšni obliki, kot bi si želela.
 • Kadar si želimo otroka samo zato, da bi zdravili sebe, da bi potrdili svojo identiteto, da bi utrdili negotovo zvezo ali se izkazali v sicer nesmiselnem življenju, bomo grenko razočarani in nazadnje bo vse to plačal otrok.
 • Ženske so pogosto prizadete, ko bi se morale jeziti. In dokler so prizadete, ne storijo ničesar, da bi razmere popravile, jih izboljšale ali se jim izognile.
 • Edino bitje, ki je sposobno enako neskončne potrpežljivosti in strpnosti, je ženska – kdo drug si lahko izmisli na milijone izgovorov, da bi ohranil slabo zvezo, ali pa nenehno samo grozi, da bo zvezo, v katero je zapleten, zapustil.

In še zadnja misel, ki se po pripovedovanju moje dobre prijateljice, coachinje za medosebne odnose že neštetokrat potrdila v praksi:

 • Ko ženska izrazi svojo namero, da bo skočila iz čolna, se pogosto moški, ki tudi ne želi veliko izgubiti, nenadoma odloči, da bo začel hitreje veslati.

Draga bralka, dragi bralec bloga, srčno upam, da ti bo tale zapis vsaj malo v pomoč ter ti odprl oči, če se morda nahajaš v odnosu, ki ni srečen, te čustveno ne zadovolji ali pa se v njem ne počutiš dobro, cenjeno in spoštovano.

Vsakdo od nas si v partnerskem odnosu zasluži ljubezen, razumevanje, sočutje in podporo. Pomembno je, da prepoznamo svoje (pod)zavestne partnerske vzorce in da se naučimo, da se nam v njih ni več potrebno »vračati domov«.

Pridruži se debati ...

Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Koristi seksa
Koristi seksa
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
kaj-je-tvoj-izgovor
Kakšen pa je tvoj izgovor?
Največji motivator
Največji motivator je …
Bodi kot laser
Bodi kot laser, če želiš uspeti
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
Ali je to res?
Ali je to res?
Koristi seksa
Koristi seksa
Kateri vitamin D3 izbrati?
Kateri vitamin D izbrati?
clanki-o-hooponoponu
Članki o Ho’oponoponu
Kaj je to intoniranje?
Kaj je to intoniranje?
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
pot-miru
Brezjanska pot miru
Novo leto 2018
Skok v nov čas
Kaj rabimo za preživetje?
Kaj dejansko rabimo za preživetje in srečo?

Brezplačni e-mesečnik
KORAKI DO USPEHA

Ob prijavi na e-mesečnik dobiš za DARILO E-tečaj 101 KORAK DO USPEHA
in več navdihujočih brezplačnih e-knjig!

Hvala! Uspešno ste se prijavili na e-mesečnik. Svojo prijavo morate še potrditi s klikom na povezavo v e-mailu, ki ga boste dobili čez nekaj trenutkov.

Napaka. Prosimo preverite vsa polja.