Ko nas ljudje vprašajo: »Kdo si ti?« Začnemo s svojim imenom in priimkom, nato naštevamo še kaj počnemo v službi, kakšna je naša izobrazba, avto s katerim se vozimo in hiša v kateri živimo.

Torej na kratko nekaj o meni. Pravno formalno sem Robert Goreta, rojen leta 1974. Po izobrazbi sem univ. dipl. ekon., smer trženje.

Sem pisatelj, predavatelj, pesnik in podjetnik. Do sedaj sem napisal štiri knjige (Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš!, Srčne zgodbe) in dve e-knjigi (Srčni uspeh, Prebujenje srca in duše).

A nisem le to, kar pravita moj »status« in »izobrazba«. Sem duša. Sem energija. Sem človek. Imam srce. Čutim. Diham. Živim. Se smejim, radostim, kdaj pa tudi žalostim. Skratka – sem vse in nič. Žalost in smeh. Ljubezen in solze.

Preveč let sem si prizadeval »rešiti svet«. Sedaj tega ne počnem več. Res. Sveta ne rešujem več. Pika. Amen. Svet se bo že sam rešil. Tudi moje življenjsko poslanstvo oz. namen življenja sem povsem spremenil.

Ko se ti v življenju zgodijo določene »prelomnice« si dobesedno prisiljen nekaj spremeniti pri sebi in pri dojemanju ter sprejemanju sebe. Tako sem tudi na novo ovrednotil svoj namen, ki se glasi: “Namen mojega življenja je, da izražam svojo ustvarjalnost, da prisluhnem svoji intuiciji in notranji modrosti ter da sem srečen.”

To je to. Biti srečen. Biti ustvarjalen. Slediti svojemu srcu. Vsi zapisi na blogu so namenjeni temu – da sem srečen, ustvarjalen in da sledim svojemu srcu. Če to komu ni všeč – ni potrebno, da bere moje zapise ali knjige.

Itak že vsi vse vemo v svojem srcu. YES! YES! Srce je ključ in življenje je igra srca.

Draga obiskovalka, dragi obiskovalec te spletne strani – tudi ti poj svojo pesem, pleši na svoj način, smej se in bodi srečen.

Uživaj in se (s)mej! 🙂

Robert Goreta

P.S. Preberi si tudi zapis Vrnitev h koreninam.