MEDOSEBNI ODNOSI

Rojstnodnevne čestitke še malo drugače …

Pred dvema dnevoma sem praznoval svoj rojstni dan. 🙂 Za vsako čestitko, ki sem jo dobil, sem iz srca hvaležen, a ne morem mimo nečesa, kar me je močno presenetilo o tem koliko smo v sodobnem času dejansko ljudje sploh »povezani« med seboj.

Kakšna je torej bila moja rojstnodnevna »bilanca«, kar se tiče čestitk?

Na Facebooku imam trenutno 1367 prijateljev. Do danes sem na svojem Facebook zidu naštel 171 voščil in 95 % le-teh je bilo kratkih in standardnih »Vse najboljše«.

Preko Facebook messengerja mi je voščilo 14 ljudi. Na vsako voščilo preko Facebooka zidu sem se zahvalil, enako tudi za voščila preko Facebook messengerja, e-pošte ali SMS-ja.

Sedaj pa postanejo zadeve »matematično« izjemno zanimive …

V živo sem dobil 3 voščila, preko e-pošte 2 voščili in preko SMS-ja 6 voščil.

Kam smo prišli? 🙁

Spomnim se, da sem pred dobrimi 15-imi leti dobil večino voščil v živo, preko SMS-ja ali preko e-pošte. Prijatelj ali prijateljica je imel to zabeleženo v svojem koledarju (morda na telefonu, morda v rokovniku, morda na računalniku) in oseba ti je poslala e-poštno sporočilo, SMS ali pa te v živo obiskala.

Kako pa je danes? Statistika je zelo zgovorna, kar si lahko vidiš iz zgoraj omenjeni podatkov glede voščil. Ljudje so več ali manj na Facebooku in to ure in ure. Njihovi Facebook messengeriji so stalno on-line. Pošiljanje tistih »stickersov« je postalo dobesedno avtomatično.

Yeah, res smo »connected« bolj kot kdajkoli, a očitno smo »connected« na povsem napačen način.

Če ti je določena oseba resnično pomembna, si boš zanjo vzel čas. Ne bo ti škoda tistih 5 min, ko ji preko mobilnega telefona tipkaš voščilo, ki obsega še kaj več kot dve besedi. Dal ji boš občutek, da ti je res pomembna, da te ceni, da te spoštuje, da se zaveda, da si v njenem življenju darilo.

Tako sem včeraj sprejel eno pomembno odločitev. Ljudem, ki so mi resnično pomembni, katere resnično cenim, jih imam rad in jih spoštujem ter opazim, da je prijateljstvo obojestransko, da si eden drugem na tej poti življenja resnično pomagamo, tem ljudem bom poslal SMS, e-pošto ali pa jih v živo obiskal in jim voščil.

Kaj pa Facebook? Žal … Preko Facebooka od mene ne bo več voščil. Ljudje, katerim smo res pomembni in nas resnično cenijo, tisti nas bodo že našli kje drugje, kot pa preko Facebooka. Slednji je, kot je dobro povedal en moj dober prijatelj, popolna kontrola uma namenjena temu, da ljudi zasvaja in jih oddaljuje eden od drugega.

Že večkrat sem pisal o človekovi bližini, toplini, o tem, da ljudje za življenje, rast in pristne medosebne odnose rabimo druženje v živo in ne virtualno lajkanje. Dokler ne bo vsak človek sam pri sebi prišel do spoznanja, kateri ljudje so mu v življenju resnično pomembni, bomo vsi »viseli« na Facebooku med »virtulnimi« prijatelji, ki nas imajo tako »radi«. O objemu, dotiku, topli besedi in še čem, kar obogati naše pristne medčloveške odnose, pa nič …

Pridruži se debati ...

Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Koristi seksa
Koristi seksa
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
kaj-je-tvoj-izgovor
Kakšen pa je tvoj izgovor?
Največji motivator
Največji motivator je …
Bodi kot laser
Bodi kot laser, če želiš uspeti
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
Ali je to res?
Ali je to res?
Koristi seksa
Koristi seksa
Kateri vitamin D3 izbrati?
Kateri vitamin D izbrati?
clanki-o-hooponoponu
Članki o Ho’oponoponu
Kaj je to intoniranje?
Kaj je to intoniranje?
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
pot-miru
Brezjanska pot miru
Novo leto 2018
Skok v nov čas
Kaj rabimo za preživetje?
Kaj dejansko rabimo za preživetje in srečo?

Brezplačni e-mesečnik
KORAKI DO USPEHA

Ob prijavi na e-mesečnik dobiš za DARILO E-tečaj 101 KORAK DO USPEHA
in več navdihujočih brezplačnih e-knjig!

Hvala! Uspešno ste se prijavili na e-mesečnik. Svojo prijavo morate še potrditi s klikom na povezavo v e-mailu, ki ga boste dobili čez nekaj trenutkov.

Napaka. Prosimo preverite vsa polja.