ŽIVLJENJSKI SLOG

Salsa, leto dni pozneje

Pred dobrim letom dni sem na svojem blogu objavil zapis Ples, simbol radosti življenja, ki si ga lahko prebereš tule. Kaj se je zgodilo v tem letu dni? Marsikaj …

Kot rečeno sem lansko leto šel na Salsa party, čeprav praktično nič nisem slišal glasbe, temveč sem jo predvsem čutil. A sem vseeno plesal. 🙂 Plesa nekako nisem mogel »pozabiti« in sem tako septembra 2014 v Danceflooru spet začel s Salso 2. Na tečaju sta le učitelja plesa Mark in Aleksandra vedela kako je z menoj oz. koliko »slišim« glasbo, medtem ko tečajniki in tečajnice o tem niso vedeli nič.

Priznam – bilo je kar malo čudno plesati brez da bi slišal glasbo (moraš vedeti, da sem bil pred to mojo slušno preizkušnjo že na stopnji 3 pri Salsi) in počutil sem se kot začetnik, čeprav samih gibov po leto dni in pol plesnega premora, še nisem pozabil. Soplesalki na tečaju sem vedno dejal, da naj mi pove, kdaj se začne na 1. Potem pa smo »furali« ples s štetjem v mislih – 1, 2, 3, 5, 6, 7. In je šlo … 🙂

V prvih dveh mesecih sem tako vsak ponedeljek hodil na tečaj Salse in na ta način korak za korakom pridobival svojo plesno samozavest in navdušenje. Takrat še ni bilo govora, da bi šel na kakšen Salsa party, toda ko so se novembra 2014 začeli kazati prvi mali slušni »premiki« v pozitivno smer je tudi moj pogum rasel in v mesecu decembru sem že zbral pogum, da grem na Božični Salsa party v Festivalno dvorano.

S svojimi vsakodnevnimi »miselnimi 3D vajami« sem vztrajno nadaljeval in vse to je začelo korak za korakom rojevati sadove. Še vedno nadaljujem s tem, čeprav v tem trenutku, ko to pišem, že slišim glasbo in veselo hodim na Salsa partye.

Če slišiš glasbo, potem nimaš izgovora, zakaj ne bi plesal-a. Ko imaš izkušnjo, da si skoraj dve leti v tišini, takrat se bolj naučiš ceniti zvoke in tudi hrup sosedove kosilnice je največja poezija za tvoja ušesa. 🙂

Sam verjamem, da mi je odločitev, ki sem jo sprejel lansko leto na Platoju pomagala do tega, da so se moje slušne sposobnosti spet začele izboljševati. Ljubezen do glasbe oz. plesa mi je tako že drugič v življenju prinesla darilo – da lahko slišim glasbo in plešem. In za to sem iz srca hvaležen.

Pridruži se debati ...

Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Koristi seksa
Koristi seksa
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
kaj-je-tvoj-izgovor
Kakšen pa je tvoj izgovor?
Največji motivator
Največji motivator je …
Bodi kot laser
Bodi kot laser, če želiš uspeti
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
Ali je to res?
Ali je to res?
Koristi seksa
Koristi seksa
Kateri vitamin D3 izbrati?
Kateri vitamin D izbrati?
clanki-o-hooponoponu
Članki o Ho’oponoponu
Kaj je to intoniranje?
Kaj je to intoniranje?
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
pot-miru
Brezjanska pot miru
Novo leto 2018
Skok v nov čas
Kaj rabimo za preživetje?
Kaj dejansko rabimo za preživetje in srečo?

Brezplačni e-mesečnik
KORAKI DO USPEHA

Ob prijavi na e-mesečnik dobiš za DARILO E-tečaj 101 KORAK DO USPEHA
in več navdihujočih brezplačnih e-knjig!

Hvala! Uspešno ste se prijavili na e-mesečnik. Svojo prijavo morate še potrditi s klikom na povezavo v e-mailu, ki ga boste dobili čez nekaj trenutkov.

Napaka. Prosimo preverite vsa polja.