RETORIKA IN KOMUNIKACIJA

Smeh zbližuje ljudi

Danes je 1. april oz. »dan norcev«. Baje so Stari Rimljani praznovali praznik smeha, ki je bil povezan s številnimi obredi in na ta dan naj bi tudi tekmovali kdo bo bolj duhovit. Če bi dandanes organizirali takšno tekmovanje – kdo bi bil zmagovalec? Po mojem mnenju tisti, ki se smeji najbolj iz srca.

Ali veš, da pristnega smeha ni mogoče »ponarediti«? Poglej osebo, ko se smeji – če ima gubice okoli oči, ko se smeji, takrat veš, da se smeji iz srca in da je smeh pristen in ni zaigran.

Smeh je tudi odličen kazalec kvalitete medčloveških odnosov.

Kolikokrat nasmejiš svojega partnerja ali partnerico, ko sta skupaj? Pri tem ne mislim na šale o Muji in Hasu (čeprav s šalami ni nič narobe), temveč na tisto spontano situacijsko komiko, ki pride iz tebe samega. Kolikokrat si poslal-a SMS sporočilo ljubljeni osebi in jo ob tem nasmejal-a? Si že kdaj poslal-a e-mail partnerju (partnerici), ki je bil igriv, radoživ in je drugi osebi privabil nasmeh na lica?

Seveda se lahko naučiš 1001 šalo, toda kako dober, pristen in radosten je odnos z določeno osebo se bo pokazalo preko vajinega skupnega (na)smeha, ko uživata v družbi eden drugega. Smeh je darilo in zdravilo, ljubeznivost in igrivost, radost in strast. 🙂

Priznam … pred leti sem se celo nekaj šal naučil na pamet, ker sem tako mislil, da bom bolj zabaven in priljubljen v družbi. Sčasoma pa sem ugotovil, da so šale sicer super, vendar prava situacijska komika je zakon in balzam za medčloveške odnose.

Vsak dan najdi priložnost da nekoga nasmejiš. A pozor – ne s šalo, ki si jo prebral na internetu ali v kakšen časopisu, temveč s komiko, ki prihaja iz tebe same-ga.

P.S. Glede na to, da je danes prvi april s teboj delim še eno zgodbo, ki mi je ostala v spominu še iz časov, ko sem bral Mikijev zabavnik. Ne sprašuj me koliko let je že od tega, ker ne vem.

V nekem ameriškem časopisu so objavili oglas, da bo v tej in tej galeriji točno 1. aprila ob 10.00 uri razstava oslov. Odziv je bil množičen, prišlo je veliko ljudi, galerija je bila nabito polna a tam ni bilo nobenega osla. Na koncu so prisotni ugotovili, da so osli vsi, ki so prišli na to »razstavo«. 😉

Pridruži se debati ...

Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Koristi seksa
Koristi seksa
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
kaj-je-tvoj-izgovor
Kakšen pa je tvoj izgovor?
Največji motivator
Največji motivator je …
Bodi kot laser
Bodi kot laser, če želiš uspeti
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
Ali je to res?
Ali je to res?
Koristi seksa
Koristi seksa
Kateri vitamin D3 izbrati?
Kateri vitamin D izbrati?
clanki-o-hooponoponu
Članki o Ho’oponoponu
Kaj je to intoniranje?
Kaj je to intoniranje?
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
pot-miru
Brezjanska pot miru
Novo leto 2018
Skok v nov čas
Kaj rabimo za preživetje?
Kaj dejansko rabimo za preživetje in srečo?

Brezplačni e-mesečnik
KORAKI DO USPEHA

Ob prijavi na e-mesečnik dobiš za DARILO E-tečaj 101 KORAK DO USPEHA
in več navdihujočih brezplačnih e-knjig!

Hvala! Uspešno ste se prijavili na e-mesečnik. Svojo prijavo morate še potrditi s klikom na povezavo v e-mailu, ki ga boste dobili čez nekaj trenutkov.

Napaka. Prosimo preverite vsa polja.