OSEBNA RAST

Verjemi, in videl boš …

Wayne W. Dyer (1940 – 2015)

Tako je vedno govoril Wayne W. Dyer, avtor številnih knjižnih uspešnic in tudi odličnega filma Premik, ki je poznan tudi pod imenom Od ambicije do namena. Njegove knjige so mi že od leta 1995 veliko pomagale na poti osebnostne in duhovne rasti.

Zapis, ki ga tokrat pišem, je namenjen v spomin človeku, ki je s svojimi knjigami, posnetki in filmi vplival na življenja milijonov ljudi širom sveta. Včeraj sem izvedel za žalostno novico, da je 29. avgusta, pri 75-ih letih Wayne W. Dyer zapustil to dimenzijo bivanja.

Ob tem sem se spomnil, kako sem nadebudno prebiral njegove knjige, kako sem z njegovo pomočjo prišel do Nevilla Goddarda in kako sem vedno v življenju, tudi v najtežjih trenutkih, sledil njegovemu brezčasnemu načelu – Verjemi, in videl boš.

Njegove knjige, ki so me najbolj navdihnile so:

  • Verjemite, in videli boste
  • Resnično čarodejstvo
  • Dragulj je v tebi
  • Izpolnjene želje

Seveda pa ne morem mimo filma Premik. Slednjega si lahko tudi ogledaš na YouTube. Odtipkaj v YouTube iskalnik »od ambicije do svrhe« in dobil-a boš zadetke. Film ima srbske podnapise.

Čeprav se z Waynom Dyerjem nisem nikoli srečal v živo, sem mu globoko hvaležen za vse napotke, ideje in nasvete, ki sem jih dobil v njegovih knjigah. Za zaključek tega zapisa, navajam tri »naključne« misli iz njegovih zgoraj omenjenih knjig:

Verjemite, in videli boste

»Če nismo popolnoma živi in če ne delujemo v sozvočju s celim telesom, le-temu primanjkuje harmonije in ravnovesja. In če nas bo veliko manjkalo, bo telo umrlo. To je perspektiva, ki jo moramo upoštevati, če želimo razumeti in zaživeti načelo enosti.«

Resnično čarodejstvo

»Če zaprete oči in si za trenutek natančno predstavljate, kakšne vrste človek bi radi bili, kakšna podoba se vam pojavi? Poskusite si ustvariti natančno podobo, tudi če se vam zdi njena realizacija v stvarnem svetu nemogoča. Kaj je vaš čudež? Da bi zmanjšali skrbi? Imeli inteligenčni kvocient genija? Da bi premagali plahost? Se znebili strahov?«

Dragulj je v tebi

»Vse reči, ki vas užalijo, tako ali drugače igrajo na strune vaše samozaverovanosti. Kar vas užali, ne užali vašega pravega jaza – užali vašo predstavo o tem, kdo ste. V svetu neminljivega jaza ni nikoli nič narobe, zato tudi ni ničesar, kar bi vas užalilo.«

Izpolnjene želje

»Če povem najpreprosteje, kar znam: brez počutja, da je želja že izpolnjena, ni izpolnjene želje. Z drugimi besedami: absolutno nujno je, da se naučite, kako v domišljiji zapopasti občutek, da že imate ali ste, kar si želite. Da nekaj duhovno osvojite, morate to izkusiti, drugega načina ni. Morate jo izkusiti in edino sredstvo, da neposredno izkusite novo in višjo vizijo samega sebe, so vaši občutki. Kako čutite v svojem telesu?«

Wayne, iz srca hvala ti za vse in počivaj v miru.

P.S. Slika sončnega zahoda je z otoka Maui. To je bil otok, ki je Waynu nudil največ inspiracije za pisanje in večino svojih knjig je tam napisal.

Pridruži se debati ...

Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Koristi seksa
Koristi seksa
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
kaj-je-tvoj-izgovor
Kakšen pa je tvoj izgovor?
Največji motivator
Največji motivator je …
Bodi kot laser
Bodi kot laser, če želiš uspeti
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
Ali je to res?
Ali je to res?
Koristi seksa
Koristi seksa
Kateri vitamin D3 izbrati?
Kateri vitamin D izbrati?
clanki-o-hooponoponu
Članki o Ho’oponoponu
Kaj je to intoniranje?
Kaj je to intoniranje?
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
pot-miru
Brezjanska pot miru
Novo leto 2018
Skok v nov čas
Kaj rabimo za preživetje?
Kaj dejansko rabimo za preživetje in srečo?

Brezplačni e-mesečnik
KORAKI DO USPEHA

Ob prijavi na e-mesečnik dobiš za DARILO E-tečaj 101 KORAK DO USPEHA
in več navdihujočih brezplačnih e-knjig!

Hvala! Uspešno ste se prijavili na e-mesečnik. Svojo prijavo morate še potrditi s klikom na povezavo v e-mailu, ki ga boste dobili čez nekaj trenutkov.

Napaka. Prosimo preverite vsa polja.