OSEBNA RAST

Zakon o življenjskem poslanstvu

Vsak človek se rodi z natanko določenim življenjskim poslanstvom, ki naj bi ga opravil. Če svojemu življenjskemu poslanstvu ne sledimo, potem imamo »težave«, ki so takšne ali drugačne narave.

V kolikor se stvari in situacije na nekem področju v življenju ne odvijajo kot si želimo, potem ni razlog (in tudi rešitev) v okolici, temveč v nas samih. Naše srce vedno pozna pravi odgovor. Naslednja zgodba, ki je iz moje knjige Tam, kjer je volja, tam je pot govori ravno o tem.

Bogovi so se na Olimpu prepirali o tem, kam naj bi skrili skrivnost človekovega življenja. Eden je rekel: »Skrijmo jo na najvišjo goro. Tam je človek ne bo našel.« Drugi bog je odvrnil: »Človeka smo naredili nepotešljivo radovednega in ambicioznega in sčasoma bi splezal tudi na najvišjo goro.«

Potem je nekdo predlagal, da bi skrivnost življenja skrili na dno najglobljega oceana. Na to je nekdo odvrnil: »Človeka smo ustvarili z brezmejno domišljijo in žgočo željo po odkrivanju sveta. Prej ko slej bo človek raziskal tudi največje globine oceanov.«

Končno je eden izmed bogov našel rešitev. »Skrijmo jo na zadnji kraj, kamor bi človek kdajkoli pogledal, kraj, kamor bo pogledal šele, ko bo preiskal vse drugo in bo že zrel za skrivnost.« »In kje je to?« so ga vprašali ostali bogovi. Odvrnil jim je: »Skrili jo bomo v človeško srce.« Tako so tudi storili.

V knjigi Iz dnevnika novodobnega milijonarja ali bogastvo je v nas, avtorjev Borisa Veneta in Nikole Grubiše sem našel tale pomenljiv citat Thomasa Kellerja: »Lahko pokličete na pomoč vse angele, guruje, učitelje, lahko si pomagate s filozofijo, religijo ali čimer koli drugim; vendar vsi ti lahko dajo le določeno znanje in modrost, ne morejo pa namesto vas opraviti preizkušnje, ne morejo vas rešiti pred vami samimi!«

Skratka, »instant recept« za uspeh, srečo, ljubezen, zdravje, ki bi deloval kjerkoli, kadarkoli in za kogarkoli ne obstaja. Seveda nekateri »guruji« osebnostne rasti trdijo, da če boš za njimi »ponovil-a« vajo v smislu – 1. korak, 2. korak, 3. korak, da potem pa boš uspešen-a, zdrav-a, srečen-a in bogat-a. Morda da, morda ne.

Imejmo v mislih, da se vse vedno začne pri Zakonu o življenjskem poslanstvu in moramo »dati čez« svojo unikatno življenjsko izkušnjo na svoj edinstven način. Nasveti nam lahko pomagajo, da lažje ugledamo luč na koncu predora, bistveno pa je, da ne glede na nasvete drugih vedno sledimo svojemu srcu in življenjskemu poslanstvu.

Pridruži se debati ...

Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Koristi seksa
Koristi seksa
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
kaj-je-tvoj-izgovor
Kakšen pa je tvoj izgovor?
Največji motivator
Največji motivator je …
Bodi kot laser
Bodi kot laser, če želiš uspeti
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
Ali je to res?
Ali je to res?
Koristi seksa
Koristi seksa
Kateri vitamin D3 izbrati?
Kateri vitamin D izbrati?
clanki-o-hooponoponu
Članki o Ho’oponoponu
Kaj je to intoniranje?
Kaj je to intoniranje?
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
pot-miru
Brezjanska pot miru
Novo leto 2018
Skok v nov čas
Kaj rabimo za preživetje?
Kaj dejansko rabimo za preživetje in srečo?

Brezplačni e-mesečnik
KORAKI DO USPEHA

Ob prijavi na e-mesečnik dobiš za DARILO E-tečaj 101 KORAK DO USPEHA
in več navdihujočih brezplačnih e-knjig!

Hvala! Uspešno ste se prijavili na e-mesečnik. Svojo prijavo morate še potrditi s klikom na povezavo v e-mailu, ki ga boste dobili čez nekaj trenutkov.

Napaka. Prosimo preverite vsa polja.