IZBRANO

Zamolčan vitamin D3

Na internetu sem zasledil odličen članek o vitaminu D3, katerega avtor je Ivan Soče, avtor knjige HIPOKRAT JE BIL KUHAR. Ivana sem kontaktiral in prijazno mi je dovolil, da njegov članek objavim na mojem blogu, saj utegne še komu koristiti, še posebej v zimskem času.

Ljudje smo skozi vso zgodovino prebivali na odprtem. V zaprtih prostorih smo bili le čez noč, ob neurjih ali ko smo počivali. Tako je bilo še pred stotimi leti. Morda se spomnite slik bledih bogatinov, ki so bili cele dneve v zaprtih dvorih: bili so bolj bogati, bolj bolni in prej so umirali.

Katera je bila najpomembnejša razlika? Izpostavljenost soncu, ko naša telesa tvorijo vitamin D3, ta pa se pozneje spremeni v hormon. V sodobnem času smo skoraj vsi po cele dneve zaprti v učilnicah, pisarnah, tovarnah, domovih. Obenem so nas prodajalci zaščitnih krem prestrašili še s kožnim rakom tako da smo tudi ob sončnih dnevih pokriti z oblačili, sončnimi očali in z zaščitnimi kremami. Tako smo ostali brez tega osnovnega vira zdravja – sonca.

Vitamin D3, ki se tvori ob neposredni in redni izpostavljenosti večjega dela telesa sončnim žarkom, ko le-ti padajo pod pravim kotom, je na mnoge načine prispeval k boljšemu zdravju. Na ta način se je močno okrepil imunski sistem, ki je skrbel za pravilno delovanje hormonov, pravilno delitev celic, za trdnejše kosti in močnejše mišice.

Bolj kot epidemije viroz, otroških bolezni, avtoimunskih bolezni je prava grožnja zdravju človeštva pomanjkanje vitamina D3. Tudi prof. dr. Pfeifer pravi, da v zimskem času 95 % prebivalcev trpi zaradi pomanjkanja tega vitamina.

Če je problem tako jasen, biološko logičen in znanstveno dokazan, zakaj nas zdravstvene oblasti ne bombardirajo s temi informacijami? Zakaj državljanom ne omogočajo brezplačnih dnevnih odmerkov D3? Zakaj se starši ne borijo za to?

V ZDA so objavili zanimivo risbico, kjer mogočnega VITAMINDMANA napadajo hudički z imeni kot so Farmacevtska industrija, Zvezni odbor za zdravila, Nacionalni institut za zdravje, združenja kot so onkološki in drugi. Vsi imajo enak interes: prodati čim več zdravil, vključno s cepivi. Ali je v drugih državah kaj drugače? Ali je Slovenija morda izjema?

Ne preseneča me, da je Ministrstvo za kmetijstvo in hrano namenilo več kot 100.000 € za tradicionalni slovenski zajtrk, pri čemer so najvišji predstavniki vlade učili otroke, kaj je to “zdrav” zajtrk. Dve leti sem vztrajno javno protestiral proti tej marketinški prevari, a zaman.

Javno sem jih pozval, da uvedejo sončne odmore, predlagal promocijo vitamina D3, brezplačno razdeljevanje v vrtcih in šolah, a to očitno nikomur ne bi prinašalo ne dobičkov in ne političnih točk. Odgovor na vprašanje nad sliko »zakaj še nikoli niste slišali celovite resnice o vitaminu D« je jasen: podjetja, politiki in mediji sledijo svojim interesom in ne interesom državljanov. Od nekdaj je bilo tako in tako bo. To razumem.

Ne razumem pa državljanov, ki ne skrbijo za svoje zdravje. Razumem zaroto molka o pomembnosti vitamina D3 s strani medicinsko-farmacevtske industrije, podkupljenih pomembnežev, ki kreirajo politike zdravstvene zaščite in medijev, ki objavljajo le plačane resnice. Ne razumem, da v nas samih ni toliko samoohranitvenega nagona, mičkeno zdravega egoizma, da bi sami skrbeli za svoje dobro.

Klikni tukaj in si preberi še članek v .pdf-ju o pomenu vitamina D.

Vir: Avtor članka je Ivan Soče in je objavljen z njegovim privoljenjem.

P.S. Vitamin D3 je v Sloveniji na voljo v dveh različnih oblikah – kot razpršilo in v obliki kapsul. Če te zanima vitamin D3 v obliki kapsul potem klikni tukaj, v kolikor te zanima kot kapljice pa klikni tukaj.

P.P.S. V slovenščini imamo tudi dve odlični knjigi na to temo. Prva je od Ivana Sočeta z naslovom: Moč vitamina D, druga pa je od Jeffa T. Bowlesa z naslovom Vitamin D3.

Pridruži se debati ...

Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
Ali je to res?
Ali je to res?
Preprosta rešitev za osamljenost
Preprosto zdravilo za osamljenost
Rojstnodnevne čestitke
Rojstnodnevne čestitke še malo drugače …
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
Ali je to res?
Ali je to res?
Novo leto 2018
Skok v nov čas
Rojstnodnevne čestitke
Rojstnodnevne čestitke še malo drugače …
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
Ali je to res?
Ali je to res?
Preprosta rešitev za osamljenost
Preprosto zdravilo za osamljenost
Rojstnodnevne čestitke
Rojstnodnevne čestitke še malo drugače …
Kateri vitamin D3 izbrati?
Kateri vitamin D izbrati?
Kaj je to intoniranje?
Kaj je to intoniranje?
Okrepitev imunskega sistema
Kako lahko okrepiš svoj imunski sistem?
Drevesa in nebo
Drevesa in njihovi pogovori
Novo leto 2018
Skok v nov čas
Kaj rabimo za preživetje?
Kaj dejansko rabimo za preživetje in srečo?
Dajmo malo multiplicirati
Dajmo malo multiplicirati …
Črni petek in amerikanizacija Slovenije
Črni petek in amerikanizacija Slovenije

Brezplačni e-mesečnik
KORAKI DO USPEHA

Ob prijavi na e-mesečnik dobiš za DARILO E-tečaj 101 KORAK DO USPEHA
in več navdihujočih brezplačnih e-knjig!

Hvala! Uspešno ste se prijavili na e-mesečnik. Svojo prijavo morate še potrditi s klikom na povezavo v e-mailu, ki ga boste dobili čez nekaj trenutkov.

Napaka. Prosimo preverite vsa polja.

Pin It on Pinterest