OSEBNA RAST

Zgodba o učiteljih s srcem

Danes se je zaključilo šolsko leto 2015/2016. Učenci se bodo tako za dobra dva meseca oddahnili od kontrolk in ostalih preverjanj znanja, učitelji pa bodo napolnili baterije za nove jesenske učiteljske izzive.

Ob tem mi je ušel spomin na moja osnovnošolska in srednješolska leta in kako sem na vsaki stopnji šolanja imel enega »angela« med učitelji, ki mi je bil v navdih, pomoč in oporo.

V drugem razredu osnovne šole sem bil prvič odličen. Razlog? Morda ravno zato, ker sem imel takrat učiteljico, ki je jasno in razumljivo razlagala snov, bila prijazna, spodbujala učence in se vedno trudila dati najboljše, kar lahko.

Ko sem iz nižje stopnje OŠ prešel na višjo, tudi tam je bil en »učiteljski angel« – profesor športne vzgoje. Omenjeni profesor me je vedno spodbujal, me bodril, se z menoj veselil vsakega mojega športnega dosežka. Še sedaj se spomnim, kako je bil vesel, ko sem zabil svoj prvi gol na rokometni tekmi. 🙂

V srednji šoli je bila oseba, ki mi je najbolj stala ob strani moja razredničarka. Ko drugi učitelji niso verjeli vame in so kljub uspešno opravljenem sprejemnem izpitu izražali dvome, če sem sposoben dokončati srednjo šolo, se je ona, kar sem izvedel leta kasneje, pri učiteljskem zboru postavila zame in dejala: »Dajmo fantu priložnost!«

Srednjo šolo sem uspešno zaključil in pred menoj je bil nov izziv – fakulteta. Najbolj me je navdušil profesor, ki je imel predmet o upravljanju s človeškimi viri. Snov je razlagal s takšno strastjo in navdušenjem, da sem bil na njegovih predavanjih vedno prisoten. Ni naključje, da sem ga izbral za mentorja pri moji diplomski nalogi in tudi pri tem sva se odlično ujela.

Vsi zgoraj omenjeni učitelji in učiteljice so, če lahko tako rečem, učitelji s srcem. Ljudje, ki so predani svojemu delu, poslanstvu in se zavedajo pomembnosti svojega pristopa, saj vedo kako lahko s svojimi besedami in dejanji vplivajo na učence.

Če ne bi bilo zgoraj omenjenih učiteljev in učiteljic, ne vem če bi uspel priti do diplome na fakulteti. Vsak od njih je bil kamenček v mozaiku uspeha ter oporna točka oz. svetilnik v času preizkušenj in dvomov. Vsakemu od njih sem iz srca hvaležen, da so (za razliko od nekaterih drugih učiteljev) znali in uspeli videti potencial v meni.

Naj bo ta moj kratek zapis na blogu moj poklon vsem učiteljicam in učiteljem, ki delajo s srcem in spodbujajo svoje učence in učenke ter v njih vidijo tisto najboljše in najlepše. 🙂

Pridruži se debati ...

Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Koristi seksa
Koristi seksa
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
kaj-je-tvoj-izgovor
Kakšen pa je tvoj izgovor?
Največji motivator
Največji motivator je …
Bodi kot laser
Bodi kot laser, če želiš uspeti
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
Komunikacija iz srca in ljubezni
Komunikacija iz ljubezni in srca
Nezavedni razlogi v partnerstvu
Nezavedni razlogi za težave v partnerstvu
Kako se zaljubiti?
Kako se zaljubiti?
Ali je to res?
Ali je to res?
Koristi seksa
Koristi seksa
Kateri vitamin D3 izbrati?
Kateri vitamin D izbrati?
clanki-o-hooponoponu
Članki o Ho’oponoponu
Kaj je to intoniranje?
Kaj je to intoniranje?
Vsaka pot nekam pelje
Vsaka pot nekam pelje …
pot-miru
Brezjanska pot miru
Novo leto 2018
Skok v nov čas
Kaj rabimo za preživetje?
Kaj dejansko rabimo za preživetje in srečo?

Brezplačni e-mesečnik
KORAKI DO USPEHA

Ob prijavi na e-mesečnik dobiš za DARILO E-tečaj 101 KORAK DO USPEHA
in več navdihujočih brezplačnih e-knjig!

Hvala! Uspešno ste se prijavili na e-mesečnik. Svojo prijavo morate še potrditi s klikom na povezavo v e-mailu, ki ga boste dobili čez nekaj trenutkov.

Napaka. Prosimo preverite vsa polja.